Recept
Produkter
Om Philadelphia
Nyheter
Professional
Tillbaka till alla recept
Klassisk cheesecake
Förberedelsetid
 25 '
Totaltid
 175 '
12
Ingredienser
150 g
digestivekex
50 g
rumstempererat
smör
400 g
Philadelphia Original
2 dl
strösocker
4 st
ägg
0.75 dl
vetemjöl
1.5 dl
gräddfil
1 st
citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret.
Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant.
Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
Rör ihop Philadelphia-osten med sockret till en slät smet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn. Pressa citronen. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften.
Grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
Servera gärna med säsongens frukt eller bär.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1369,3 kj
kcal
327,0 kcal
Fett
21,0 g
Kolhydrater
29,0 g
Proteiner
7,0 g
mättat fett
12,0 g
Natrium
0,5 g
Fiber (Englyst)
0,4 g
sockerarter
20,0 g
Du kanske
också gillar
Vegetarisk pizza bianco på tre sätt
Varm dipp med Philadelphia, parmesan och cheddar
Matig macka med kalkon och Philadelphia karamelliserad lök
Se alla recept