Krämigt len soppa på rotfrukter och frötopping
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 40 '
4

Ingredienser

  • BASRECEPT:
  • ca 300 g ugnsrostade rotfrukter, t.ex. morötter, sötpotatis, palsternacka (se nedan)
  • 1,2 l vatten (3 dl per person)
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g Philadelphia Original
  • TOPPING:
  • 50 g blandade frön eller nötter till topping

Gör så här:

  • Skala och skär rotfrukterna i bitar och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och örter och ringla över olivolja. Ugnsrosta rotfrukterna i mitten av ugnen på 225°C tills de blivit mjuka.
  • Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  • Lägg i de ugnsrostade grönsakerna i buljongen och mixa med en mixerstav. Lägg i en stor klick Philadelphia och fortsätt mixa till en slät och krämig konsistens.
  • Smaka av soppan med salt och peppar och servera med topping samt en klick Philadelphia.

TipsTips

  • Denna soppa är perfekt när man har rotfrukter över från gårdagens middag. Ett enkelt och gott basrecept där Philadelphia tillför krämighet, och som kan kombineras och smaksättas med det man har hemma.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1237,5 kj
kcal 295,5 kcal
Fett 22,5 g
Kolhydrater 14,2 g
Proteiner 8,5 g
Fiber (Englyst) 2,4 g