Krämigt len soppa på rotfrukter toppad med krutonger
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 40 '
4

Ingredienser

  • BASRECEPT:
  • ca 300 g ugnsrostade rotfrukter, t.ex. morötter, sötpotatis, palsternacka (se nedan)
  • 1,2 l vatten (3 dl per person)
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g Philadelphia Original
  • TOPPING:
  • ca 20 st krutonger eller kex, t.ex. Ritz
  • 50 g cashewnötter

Gör så här:

  • Skala och skär rotfrukterna i bitar och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och örter och ringla över olivolja. Ugnsrosta rotfrukterna i mitten av ugnen på 225 °C tills de blivit mjuka.
  • Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  • Lägg i de ugnsrostade grönsakerna i buljongen och mixa med en mixerstav. Lägg i en stor klick Philadelphia och fortsätt mixa till en slät och krämig konsistens.
  • Smaka av soppan med salt och peppar och servera med topping samt en klick Philadelphia.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1504,5 kj
kcal 359,3 kcal
Fett 23,9 g
Kolhydrater 18,1 g
Proteiner 8,2 g
Fiber (Englyst) 2,8 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.