Lättlagad och krämig vegolasagne
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 40 '
4

Ingredienser

  • 1 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 70 g babyspenat
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt
  • olja, till stekning
  • 400 g tomatsås (1 burk)
  • 150 g soltorkade tomater
  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl ost, riven

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skiva aubergine och lök tunt. Fräs i en stekpanna tillsammans med olja tills det börjar mjuka. Tillsätt spenat och vitlök och fräs tills allt är mjukt.
  • Häll upp tomatsåsen i en skål och mixa ner de soltorkade tomaterna.
  • Bre ut ett lager tomatsås i botten av en fyrkantig ugnsform. Varva sedan grönsaker och tomatsås med färska lasagneplattor och lager av Philadelphia. Avsluta med ett tunt lager tomatsås och riven ost.
  • Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2881,0 kj
kcal 688,0 kcal
Fett 29,8 g
Kolhydrater 89,4 g
Proteiner 59,2 g
Fiber (Englyst) 8,4 g