Lax & gurknudelrullar med picklad lök
No Video
  • Förberedelsetid 40 '
  • Totaltid 40 '
4

Ingredienser

  • 1.5 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 1 st rödlök, tunnklyftad
  • 1 st gurka, strimlad
  • 8 st rispappersark
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 200 g Philadelphia Sweet Chili
  • 100 g tunna risnudlar
  • 1 knippe koriander

Gör så här:

  • Blanda ihop vinäger och socker tills sockret har löst sig. Skiva rödlöken och låt den dra i ca 30 minuter i hälften av vinäger-blandningen.
  • Strimla gurkan och lägg separat i resterande vinägerlag, låt dra i 10-20 minuter.
  • Blötlägg rispappersark och lägg på fuktig kökshandduk.
  • Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  • Lägg på lax, Philadelphia, avrunnen gurka, nudlar och koriander.
  • Rulla ihop och dela i 2-3 bitar, servera med den inlagda löken och lite soja att dippa i.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1813,3 kj
kcal 433,0 kcal
Fett 13,0 g