
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Separera äggen. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna och vispa ljust och pösigt.
2
Blanda sedan med låg hastighet i Philadelphian.
3
Riv fint skal av halva apelsinen och pressa ur ca ¾ dl saft. Blanda ner rivna skalet och saften i smeten.
- Portioner: 4-6
- Förberedelsetid: 10 minuter
- Tillagningstid: 20 minuter
- 5 dl vatten
- 2 dl rött vin
- 225 g tranbär, frysta
- 2 dl socker
- 4 fasta äpplen, t ex Pink Lady, Granny Smith
- 2 stjärnanis
- 1 bit kanelstång
4
Vispa grädden i en egen bunke, vänd därefter ner grädden i äggsmeten.
5
Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd försiktigt ner skummet med en slickepott i smeten.
6
Varva pepparkakskross med parfaitsmet i en plastfilmsklädd form och frys minst 6 timmar eller bäst över natten.
7
Ta ut 30 minuter innan servering. Servera med inkokta äpplen och färska bär.
PRO TIP
Krydd-och vininkokta äpplen:
Ingredienser:
Anvisningar:
1. Koka upp vatten och vin med tranbär, låt sjuda tills tranbären är ljust röda, cirka 10 minuter.
2. Sila ner spadet i en annan stor kastrull, låt rinna av väl så all saft kommer med.
3. Häll sockret i saften, koka upp. Lägg i stjärnanis och kanelstång.
4. Skala äpplena, låt stjälkarna vara kvar.
5. Lägg ner äpplena i saften och sjud försiktigt tills mjuka ca 10 minuter under lock. Ta av från värmen och låt äpplena kallna i lagen. Låt gärna ligga över natten.
6. Vid servering skär i klyftor och servera till parfait.