Philadelphia avokado & lime cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 210 '
15

Ingredienser

  • 150 g savoiardikex
  • 125 g smör
  • 1 lime
  • 1 avokado
  • 525 g Philadelphia Original
  • 3 dl yoghurt (3,5 % fett)
  • 6 blad gelatin
  • 30 ml flädersaft
  • 100 g socker
  • 30 g pistaschnötter (hackade)

Gör så här:

  • Lägg savoiardkexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper (ca. 24 x 24 cm).
  • Tvätta limen, skala och pressa ur saften. Mosa den skalade avokadon med en gaffel och blanda röran med 3 msk limejuice. Blanda Philadelphia och yoghurt med en visp i en separat skål.
  • Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt under omrörning tills gelatinet och sockret har löst sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
  • Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll i formen. Rör i flädersaften i resten av Philadelphia-krämen och häll den som ett övre skikt i formen; låt stå i kylen i minst tre timmar. Dekorera med pistaschnötter och limebitar före servering.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1109,7 kj
kcal 265,0 kcal
Fett 19,0 g
Kolhydrater 23,0 g
Proteiner 5,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.