Philadelphia-bites med jordnötsmör och choklad
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 210 '
16

Ingredienser

  • 4 dl cornflakes
  • 25 g smör
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 banan
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad, t ex Marabou Premium
  • 3 tsk neutral olja, t ex rapsolja

Gör så här:

  • Mixa cornflakes till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda sedan smöret med cornflakessmulet och jordnötssmöret till en formbar massa.
  • Klä en fyrkantig form (15x25 cm) med bakplåtspapper och tryck ut cornflakesmassan i botten på formen. Ställ formen i kylen medan du förbereder fyllningen.
  • Mosa bananen till en slät puré och vispa den med Philadelphia och strösocker till en jämn smet.
  • Vispa vispgrädden i en separat skål och vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  • Häll cheesecakesmeten i formen och släta ut till en jämn yta. Låt stå i frysen i minst 3 timmar innan du skär upp den i bitar och täcker i choklad.
  • Hacka chokladen grovt och smält den försiktigt över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör i oljan i chokladen och låt svalna något, men låt den fortfarande ha kvar en rinnig konsistens när du ska täcka dina Philadelphia-bites i choklad.
  • Lägg Philadelphiabitarna på ett galler med en ren, djup plåt under så att du kan återanvända chokladen. Häll chokladen över bitsen när de fortfarande är kalla och använd en palett, sked eller kniv för att jämna ut ytan.
  • Ta loss Philadelphiabitarna från gallret när chokladen börjat stelna och ställ dem på ett serveringsfat.
  • Servera direkt eller förvara i kylskåp eller frys in.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1108,9 kj
kcal 264,8 kcal
Fett 15,7 g
Kolhydrater 25,6 g
Proteiner 4,1 g
Fiber (Englyst) 1,9 g