Philadelphia Cheesecake "Chokladberoende"
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 210 '
16

Ingredienser

  • 150 g chokladkex (till exempel Oreo)
  • 100 g smör
  • 100 g Marabou vit bakchoklad
  • 3 fpk Philadelphia Original (à 175 g)
  • 300 g yoghurt
  • 1 fpk gelatinpulver (eller 6 gelatinblad)
  • 30 g socker
  • 20 g Marabou vit bakchoklad, riven
  • 50 g Marabou bakchoklad mörk

Gör så här:

  • Smula sönder chokladkakorna i en matberedare eller lägg dem i en fryspåse, förslut påsen och smula sönder innehållet med en brödkavel. Smält smöret och blanda ner det i kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en springform (Ø 26 cm) klädd med bakplåtspapper.
  • Smält Marabou vit bakchoklad i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad.
  • Vispa samman Philadelphia och yoghurt med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm under omrörning tills dess att gelatinet och sockret har lösts upp. Rör ner i Philadelphia-smeten. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Fördela Philadelphia-smeten över smulbotten i bakformen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  • Smält Marabou bakchoklad mörk i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad. Dekorera tårtan inför serveringen med den avsvalnade men fortfarande flytande chokladen och den rivna vita chokladen.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1021,8 kj
kcal 244,0 kcal
Fett 17,0 g
Kolhydrater 17,0 g
Proteiner 5,0 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.