Philadelphia cheesecake med friska bär
No Video
  • Förberedelsetid 35 '
  • Totaltid 275 '
10

Ingredienser

  • Botten:
  • 250 g digestivekex
  • 80 g smör
  • Fyllning:
  • 800 g Philadelphia Original, rumstempererad
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 gelatinblad
  • 100 g florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Dekoration:
  • 200 g färska bär (exempelvis jordjubbar, hallon, blåbär)
  • Använd en springform med 24 cm diameter.
  • Klipp ut en cirkel från ett bakplåtspapper och lägg den i botten på springformen.

Gör så här:

  • Botten: Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  • Fyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 1 dl av vispgrädden i 10–15 sekunder i mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Rör tills blandningen har svalnat. Rör ihop florsockret, Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Vispa resten av vispgrädden tills att du får små toppar på grädden. Vänd ner den vispade grädden i ostkrämen. Blanda försiktigt. Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig.
  • Dekoration: Garnera din cheesecake med valfria bär.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1819,9 kj
kcal 434,6 kcal
Fett 30,6 g
Kolhydrater 31,4 g
Proteiner 7,8 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.