Risotto med rosésallad
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 30 '
4

Ingredienser

  • 1 kruka rosésallad
  • 1 st gul lök
  • 20 g smör
  • 40 g bacon
  • 250 g arborioris
  • 1 dl vitt vin
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • 100 g Philadelphia Original

Gör så här:

  • Skölj salladen och strimla.
  • Hacka löken fint och fräs försiktigt med smör och tärnat bacon. Tillsätt riset och låt fräsa tillsammans i 2-3 minuter. Rör om ordentligt så att det inte fastnar i botten.
  • Tillsätt rosésallad (spara lite till dekoration) och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt vinet och rör om tills vinet har kokat bort. Rör i 2 dl av den kokande buljongen. Fortsätt att tillsätta buljongen lite i taget och koka riset ca 15 min. Rör om ofta. Stäng av värmen när riset är ”al dente”.
  • Tillsätt en tredjedel av Philadelphia-osten. Rör om och låt vila ett par minuter innan du serverar med en klick Philadelphia i mitten och lite rosésallad som dekoration.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1516,0 kj
kcal 362,0 kcal