Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37 °C. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt Philadelphia, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa under duk ca. 30 min.
3
Sätt ugnen på 225 °grader. Baka ut degen till valfri form, t.ex. lussekatter/saffranskusar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa 20-30 min.
4
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Låt svalna på galler under bakduk.
PRO TIP Fördel med Philadelphia i lussebullar: Bullarna blir saftiga och håller sig längre.
PRO TIP Smaken blir bättre i och med att Philadelphia har en krämig sälta.
PRO TIP Lätt att arbeta in i degen.
Det finns inga dumma frågor