Saftiga lussekatter
50 Portioner
Förberedelser tid:NA 
Total tid:NA 

Ingredienser

    Image

    Produktersättningar

    För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

    Utforska alla andra produkter
    Image

    Visste du att?

    När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

    Få inspiration! Klicka här!

    Gör så här:

    1. 1

      Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37 °C. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.

    2. 2

      Tillsätt Philadelphia, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa under duk ca. 30 min.

    3. 3

      Sätt ugnen på 225 °grader. Baka ut degen till valfri form, t.ex. lussekatter/saffranskusar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa 20-30 min.

    4. ImagePRO TIP Fördel med Philadelphia i lussebullar: Bullarna blir saftiga och håller sig längre.

      ImagePRO TIP Smaken blir bättre i och med att Philadelphia har en krämig sälta.

      ImagePRO TIP Lätt att arbeta in i degen.

    5. 4

      Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Låt svalna på galler under bakduk.

    +
    Image

    Det finns inga dumma frågor

    Visa alla vanliga frågor och svarImage

    Du kanske gillar

    Image

    Pizza med sweet chiliräkor

    clockTotal tid:25 min