
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär smördegen i smala remsor och linda runt baksidan av en oljad muffinsplåt, så att det blir som 6 st skålar.
2
Vispa ägget och pensla smördegen. Baka i ugnen ca 10 min eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta loss dem från från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.
3
Vispa Philadelphia, vaniljpulver och florsocker. Vispa grädden hårt i en separat skål, och vänd försiktigt ihop Philadelphiasmeten med grädden.
4
Krossa digestivekexen och rör ner smulet i Philadelphiasmeten i omgångar tills du fått en formbar kräm. Spara lite digestivesmul på ett fat att rulla bollarna i.
5
Rulla krämen till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för en cheesecakeglass.
6
Lägg cheesecakebollarna i smördegsbägarna innan servering, toppa med chokladsås och hallon.
PRO TIP
Lägg cheesecakebollarna i frysen och servera som glass.