Smördegs-bägare med cheesecake
6 Portioner
Förberedelser tid:30 min 
Total tid:30 min 

Ingredienser

    Image

    Produktersättningar

    För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

    Utforska alla andra produkter
    Image

    Visste du att?

    När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

    Få inspiration! Klicka här!

    Gör så här:

    1. 1

      Sätt ugnen på 175 grader. Skär smördegen i smala remsor och linda runt baksidan av en oljad muffinsplåt, så att det blir som 6 st skålar.

    2. 2

      Vispa ägget och pensla smördegen. Baka i ugnen ca 10 min eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta loss dem från från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.

    3. 3

      Vispa Philadelphia, vaniljpulver och florsocker. Vispa grädden hårt i en separat skål, och vänd försiktigt ihop Philadelphiasmeten med grädden.

    4. ImagePRO TIP Lägg cheesecakebollarna i frysen och servera som glass.

    5. 4

      Krossa digestivekexen och rör ner smulet i Philadelphiasmeten i omgångar tills du fått en formbar kräm. Spara lite digestivesmul på ett fat att rulla bollarna i.

    6. 5

      Rulla krämen till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för en cheesecakeglass.

    7. 6

      Lägg cheesecakebollarna i smördegsbägarna innan servering, toppa med chokladsås och hallon.

    +
    Image

    Det finns inga dumma frågor

    Visa alla vanliga frågor och svarImage

    Du kanske gillar

    Image

    Pizza med sweet chiliräkor

    clockTotal tid:25 min