
Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Blanda ihop Philadelphiaost med florsocker, med hjälp av en gaffel tills det blir krämigt. Lägg 12 st stora matskedar fyllning på en tallrik med bakplåtspapper. Frys tills fyllningen är helt genomfryst, ca 1 timme.
2
Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver.
3
Vispa ihop smör och socker tills det är fluffigt. Tillsätt ägg och mjölblandningen, arbeta ihop till en smulig deg. Knåda ihop den smuliga degen med händerna på slutet.
4
Hacka jordgubbarna och knåda in i degen.
5
Forma 12 st stora bollar (2-3 msk per boll) av 1/3 av degen.
6
Tryck ner en klick fryst Philadelphia-fyllning i varje kaka och lägg på kakdeg ovanpå. Forma till en boll så att du bakar in fyllningen.
7
Värm ugnen till 175 grader. Lägg kakorna i kylen medan du värmer ugnen, så att de stelnar.
8
Grädda kakorna i ca 15 minuter, tills de blivit gyllene i kanterna. Låt sedan stelna på plåten ca 10-15 minuter innan de får svalna helt på ett galler.