Sushi med Philadelphia
No Video
  • Förberedelsetid 5 '
  • Totaltid 25 '
4

Ingredienser

  • 250 g sushiris
  • 4 blad noriark
  • 150 g Philadelphia Light Naturell
  • 1 dl färska örter (timjan, basilika, persilja)
  • 200 g laxfilé färsk, tunna skivor
  • 1 dl soja, ljus
  • 1 msk wasabi
  • 0.5 dl gari

Gör så här:

  • Koka riset enligt instruktionen på förpackningen och låt svalna.
  • Placera ett noriblad med den blanka sidan nedåt på en bambumatta. Täck hälften av bladet med ett halvt cm tjockt lager ris och bred ut ett 2 cm brett lager av Philadelphia-ost bredvid riset. Strö över kryddorna och lägg på tunna skivor av laxen.
  • Fukta kanten med lite vatten och rulla ihop rullen med hjälp av bambumattan till en cylinder, ca 3 cm diameter. Gör samma sak med de resterande ingredienserna.
  • Vid servering, skär rullen i 2 centimeter tjocka skivor och servera gärna tillsammans med sojasås, wasabi och gari (inlagd ingefära).

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1386,0 kj
kcal 331,0 kcal
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.