Te & blåbärs-cheesecake
8 Portioner
Förberedelser tid:30 min 
Total tid:3 hr 30 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   För att tillreda grunderna: Placera 8 metallringsformar med ungefär 6-7 cm diameter på ett baktråg. Blanda samman kexsmulor, citronskal och det smälta smöret. Fördela blandningen på formarna och tryck in ordentligt i bottnarna. Kyl ordentligt medan fyllningen görs i ordning.

  2. 2

   För att tillreda fyllningen: Blöt gelatinet i en skål med kallt vatten tills det är mjukt, och låt det därefter rinna av. Värm under tiden 75 ml av grädden tills den är varm i en liten kastrull. Tillsätt tepåsen precis innan vattnet börjar koka. Låt det dra i 10 minuter innan tepåsen kastas. Tillsätt det blöta gelatinet och rör om tills det har smält. (Du kan ev. behöva värma grädden igen litegrand). Vispa den återstående grädden tills den är tjock. Blanda samman Philadelphia och socker tills det är jämnt. Vispa gradvis ned den te-smaksatta gelatinkrämen i Philadelphia-blandningen och häll därefter på vispgrädden. Tillsätt försiktigt tre fjärdedelar av blåbären ovanpå. Låt blandningen tjockna en aning tills blåbären vilar ovanpå, innan blandningen fördelas mellan ringformarna. Kyl i 3 timmar så att den sätter sig.

  3. 3

   För att dekorera: Ta ut ostkakorna ur formarna alldeles före serveringen genom att värma formarna en aning med en varm, fuktig trasa och trycka botten försiktigt uppåt. Dekorera varje ostkaka med ev. överblivna blåbär och en lätt sprinkling med pudersocker.

  4. ImagePRO TIP En portion enligt detta recept bör betraktas som ett kalas – som bäst avnjutes då och då som del av en balanserad diet.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min