Tiramisu Cheesecake
6 Portioner
Förberedelser tid:45 min 
Total tid:3 hr 45 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   Klipp ut 6 cirklar om 7 cm från ett bakpapper och lägg dem i botten på 6 små springformar (eller använd en liten springform).

  2. 2

   Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och 5 msk starkt kaffe. Rör ihop ingredienserna. Tryck ut 25 g (1/6) av blandningen i botten av varje form. Sätt formarna i kylskåpet i 30 minuter.

  3. 3

   Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 5 msk vispgrädde i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten kastrull, tryck ut vattnet ur gelatinplattorna och smält dem i vispgrädden. Rör tills blandningen har svalnat. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om med jämna mellanrum i cirka 10 minuter. Låt den svalna.

  4. ImagePRO TIP Philadelphiaosten och smöret vara rumstempererade. Det gör att ingredienserna blandas lättare, vilket ger en jämnare cheesecake.

   ImagePRO TIP Vispgrädden bör vara kall innan den vispas. Det gör att krämen blir väldigt lätt och luftig samt att den håller sig sådan längre.

   ImagePRO TIP Du kan sätta cheesecaken i frysen i 30 minuter, om du vill kyla den lite snabbare. Alternativt kan du göra kakan dagen innan den ska serveras och låta den stå i kylskåpet över natten. Cheesecaken kan förvaras täckt med plastfolie i kylskåp i upp till 3 dagar. Den kan också frysas i upp till 3 månader, om den är noga täckt med plast. Cheesecaken sätts i kylskåpet dagen före serveringen, om den har förvarats i frysen. Den ska fortfarande vara täckt med plast för att inte bli torr och som skydd mot lukt från andra matvaror.

  5. 4

   Rör ihop florsockret (ca 55 g) och Philadelphiaosten i en skål, tills att blandningen blir mjuk och rör sedan i de resterande 5 msk starkt kaffe. Vispa vispgrädden och tillsätt de 3 msk florsocker, en i taget. Sätt in grädden i kylskåpet. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vispa äggvitan hård i en egen skål.

  6. 5

   Blanda försiktigt ner den hårdvispade grädden i ostkräm-gelatinblandningen. Tillsätt sedan äggvitan försiktigt.

  7. 6

   Fördela 2/3 av blandningen i en egen skål och tillsätt den smälta chokladen. Fördela chokladblandningen över kexbottnen i formarna. Se till att ytan är jämn. Häll sedan över den resterande 1/3 av blandningen. Se till att ytan är jämn. Täck med plastfolie och låt dem stå i kylskåpet i 2–3 timmar. Stöt ut kakorna ur formarna genom att försiktigt pressa uppåt från botten före servering. Garnera med kakaooch smält Marabou mjölkchoklad eller annan chokladdekoration.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min