Vacker fest-cheesecake
16 Portioner
Förberedelser tid:45 min 
Total tid:8 hr 45 min 

Ingredienser

  Image

  Produktersättningar

  För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

  Utforska alla andra produkter
  Image

  Visste du att?

  När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

  Få inspiration! Klicka här!

  Gör så här:

  1. 1

   För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Spara några kakor som dekoration, smula resten fint i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

  2. 2

   Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min. Häll 10 msk av grädden i en kastrull och värm försiktigt på spisen. Krama ur gelatinbladen, lägg dem ett och ett i grädden och smält dem. Låt svalna. Vispa resten av grädden tills den är tjock. Lägg Philadelphia i en skål och rör med en gaffel. Häll ned den vispade grädden, vanilj­pulvret och florsockret i färskosten och blanda väl. Tillsätt gelatingrädden. Dela upp smeten i tre lika stora delar. Blanda en med blåbär, en med hallon och en med apelsinskalet och -juicen. Häll en del i botten och låt stelna, ca 2 timmar i kylen. Häll därefter i den andra delen. Om smeten stelnat rör om tills den är smidig igen. Låt stelna i 2 timmar. Därefter hälls den sista smeten i. Rör om den har stelnat till. Låt stå till sig i kyl i minst fyra timmar.

  3. 3

   Dekoration: När kakan har stelnat tar du bort springformen och lägger kakan på ett fat. Dela Oreo-kakorna och dekorera cheesecaken.

  +
  Image

  Det finns inga dumma frågor

  Visa alla vanliga frågor och svarImage

  Du kanske gillar

  Image

  Pizza med sweet chiliräkor

  clockTotal tid:25 min