Vegetarisk pizza bianco på tre sätt
No Video
  • Förberedelsetid 45 '
  • Totaltid 45 '
3

Ingredienser

  • 3 st pizzabottnar
  • 300 g Philadelphia Original
  • Pizza 1 - Halloumi & portabello:
  • 3 st portabellosvampar
  • smör, till stekning
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st halloumi, riven
  • basilika, till garnering
  • Pizza 2 - Grönkål & avokado
  • 200 g grönkål
  • olja, till stekning
  • 0.5-1 st chili
  • 1 st avokado
  • 0.5 st citron, rivet skal och saft
  • Pizza 3 - Tomat & mozzarella:
  • 1 ask körsbärstomater
  • 75 g babyspenat
  • 1 st mozzarella
  • 0.5 dl pinjenötter
  • basilika, till garnering

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Bred ett krämigt lager Philadelphia på pizzabottnarna.
  • Pizza 1: Halloumi & portabello

    Skiva och fräs portabellon i en stekpanna tills den vattnat ur sig. Tillsätt lite smör och stek ytterligare en stund.
  • Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Toppa pizzan med skivad lök, stekt portabello och riven halloumi. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Toppa med basilika.
  • Pizza 2: Grönkål & avokado

    Fräs grönkålen i en stekpanna med lite olja så att den mjuknar något.
  • Lägg chili, grönkål och ost på pizzan. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Toppa pizzan med skivad avokado och citron.
  • Pizza 3: Tomat & mozzarella

    Lägg ut tomater, spenat, mozzarella och pinjenötter på pizzan och grädda i 10-15 minuter. Toppa med basilika.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2980,3 kj
kcal 711,7 kcal
Fett 45,4 g
Kolhydrater 52,1 g
Proteiner 80,8 g
Fiber (Englyst) 6,0 g