Vit chokladcheesecake med blodapelsinsås och maräng
No Video
  • Förberedelsetid 45 '
  • Totaltid 45 '
6

Ingredienser

  • Vit chokladcheesecake
  • 150 g vit choklad
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde 40 %
  • Blodapelsinsås
  • 2 blodapelsiner, saften
  • 1 msk citron, saften
  • 0.5 dl socker
  • Italiensk maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 msk vatten
  • Garnering
  • 1 blodapelsin, i fliléer
  • 6 blad citronmeliss

Gör så här:

  • Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  • Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.
  • Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglas och låt stå i kyl.
  • Pressa saften ut blodapelsinerna ner i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker och låt sjuda tills såsen reducerats och tjocknat något. Låt svalna och häll sedan över cheesecakedesserten så det lägger sig som en spegel.
  • Koka upp socker och vatten i en liten kastrull tills det når en temperatur på 121 grader.
  • Vispa under tiden äggvitorna till ett fast skum. Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna medan då vispar. Fortsätt vispa tills marängen svalnat och blivit fast och fin.
  • Spritsa snygga toppar över desserten och bränn försiktigt av marängen med en brännare.
  • Garnera med små filéer blodapelsin och ev. citronmeliss.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 241,5 kj
kcal 57,7 kcal
Fett 7,4 g
Kolhydrater 41,4 g
Proteiner 2,5 g
Fiber (Englyst) 1,1 g