Ingredienser
Produktersättningar
För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?
Visste du att?
När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.
Gör så här:
1
Mixa eller smula kexen till ett fint smul. Och fördela i 4 serveringsglas.
2
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
3
Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.
4
Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kyl.
5
Lägg gelatinbladen i blöt.
6
Koka upp prosecco och strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
7
Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet.
8
Dekorera med ätbart pärlemopulver.
Det finns inga dumma frågor