Vit choklad-cheesecake med prosecco­topping
4 Portioner
Förberedelser tid:30 min 
Total tid:2 hr 30 min 

Ingredienser

    Image

    Produktersättningar

    För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

    Utforska alla andra produkter
    Image

    Visste du att?

    När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

    Få inspiration! Klicka här!

    Gör så här:

    1. 1

      Mixa eller smula kexen till ett fint smul. Och fördela i 4 serveringsglas.

    2. 2

      Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.

    3. 3

      Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.

    4. 4

      Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kyl.

    5. 5

      Lägg gelatinbladen i blöt.

    6. 6

      Koka upp prosecco och strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.

    7. 7

      Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet.

    8. 8

      Dekorera med ätbart pärlemopulver.

    +
    Image

    Det finns inga dumma frågor

    Visa alla vanliga frågor och svarImage

    Du kanske gillar

    Image

    Pizza med sweet chiliräkor

    clockTotal tid:25 min