Vit choklad-cheese­cake med blodapelsinsås och maräng
6 Portioner
Förberedelser tid:45 min 
Total tid:45 min 

Ingredienser

    Image

    Produktersättningar

    För en lättare version kan du använda Philadelphia LightNyfiken på något nytt?

    Utforska alla andra produkter
    Image

    Visste du att?

    När du är klar med matlagningen behöver du inte slänga förpackningen. Det finns många sätt att återanvända den.

    Få inspiration! Klicka här!

    Gör så här:

    1. 1

      Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.

    2. 2

      Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.

    3. 3

      Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglas och låt stå i kyl.

    4. 4

      Pressa saften ut blodapelsinerna ner i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker och låt sjuda tills såsen reducerats och tjocknat något. Låt svalna och häll sedan över cheesecakedesserten så det lägger sig som en spegel.

    5. 5

      Koka upp socker och vatten i en liten kastrull tills det når en temperatur på 121 grader.

    6. 6

      Vispa under tiden äggvitorna till ett fast skum. Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna medan då vispar. Fortsätt vispa tills marängen svalnat och blivit fast och fin.

    7. 7

      Spritsa snygga toppar över desserten och bränn försiktigt av marängen med en brännare.

    8. 8

      Garnera med små filéer blodapelsin och ev. citronmeliss.

    +
    Image

    Det finns inga dumma frågor

    Visa alla vanliga frågor och svarImage

    Du kanske gillar

    Image

    Pizza med sweet chiliräkor

    clockTotal tid:25 min