Receptet har lagts till!

There is an issue while saving data.

Citron- och limecheesecake
  • 45'Förberedelsetid
  • 285'Totaltid

Anvisningar

1 Steg

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret, smulorna och kokos­flingorna ordentligt och tryck ut massan i formen Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

2 Steg

Fyllning: Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min. Värm upp citron- och limejuicen och smält gelatinet i juicen. Låt svalna. Lägg Philadelphia i en bunke och rör med gaffel tills den är mjuk och krämig. Rör ned den kondenserade mjölken och blanda väl. Blanda ned lime-, citronjuicen och skalen medan du rör om. Rör ned den vispade grädden. Häll smeten över botten och låt svalna i kyl i minst fyra timmar.

3 Steg

Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med citron- och limeskivor och ätbara blommor.

Ingredienser för 16

  • Botten:
  • 70 g kokosflingor, små
  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör
  • Fyllning:
  • 600 g Philadelphia Classic Naturell
  • 6 st gelatinblad
  • 770 g (ca 2 burkar) kondenserad mjölk
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 st lime, skalet och juicen
  • 1 st citron, skalet och juicen
  • Dekoration:
  • 1 st lime
  • 1 st citron
  • Ätbara blommor
Lägg till i inköpslista

Receptet lades till i din inköpslista.

Näringsinformation
Typvärden Per portion
Energivärde 1953,3 kj
kcal 466,4 kcal
Fett 31,6 g
Kolhydrater 38,2 g
Proteiner 8,1 g

Tips