Receptet har lagts till!

There is an issue while saving data.

Sommarcheesecake
  • 270'Totaltid
  • 30'Förberedelsetid

Anvisningar

1 Steg

Smält smör och krossa eller mal kexen fint till smulor. Blanda smält smör och smulor och tryck sedan ut blandningen i botten av formen. Ställ kallt medan du tillagar fyllningen.

2 Steg

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min. Värm 0,5 dl vatten i en liten kastrull, lyft upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och pressa ut vattnet innan du lägger gelatinbladen i det heta vattnet och låter dem smälta. Låt svalna under omrörning. Blanda Philadelphia, yoghurt, vaniljsocker och florsocker i en skål. Rör till en jämn konsistens och tillsätt därefter gelatinblandningen. Vispa grädden styv och vänd sedan försiktigt ner den i färskostblandningen. Häll fyllningen över kakbotten. Låt din cheesecake stå i kylskåpet i minst 4 timmar.

3 Steg

När fyllningen har stelnat kan du lossa din cheesecake ur formen och ställa den på ett tårtfat. Garnera med blåbär, jordgubbar och hallon.

Ingredienser för 14

  • Botten:
  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 800 g Philadelphia Classic Naturell
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 250 g florsocker
  • 100 g naturell yoghurt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 10 gelatinblad
  • 0.5 dl vatten
  • ev. pressad saft från 1 lime om du vill ha en friskare smak
  • Garnering:
  • blåbär, jordgubbar och hallon
  • springform, ca 24–26 cm i diameter
  • Täck botten av formen med bakplåtspapper
Lägg till i inköpslista

Receptet lades till i din inköpslista.

Näringsinformation
Typvärden Per portion
Energivärde 1868,6 kj
kcal 446,2 kcal
Fett 31,3 g
Kolhydrater 34,7 g
Proteiner 6,6 g

Tips