Receptet har lagts till!

There is an issue while saving data.

Tiramisu Cheesecake
  • 45'Förberedelsetid
  • 225'Totaltid

Anvisningar

1 Steg

Klipp ut 6 cirklar om 7 cm från ett bakpapper och lägg dem i botten på 6 små springformar (eller använd en liten springform).

2 Steg

Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och 5 msk starkt kaffe. Rör ihop ingredienserna. Tryck ut 25 g (1/6) av blandningen i botten av varje form. Sätt formarna i kylskåpet i 30 minuter.

3 Steg

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 5 msk vispgrädde i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten kastrull, tryck ut vattnet ur gelatinplattorna och smält dem i vispgrädden. Rör tills blandningen har svalnat. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om med jämna mellanrum i cirka 10 minuter. Låt den svalna.

4 Steg

Rör ihop florsockret (ca 55 g) och Philadelphiaosten i en skål, tills att blandningen blir mjuk och rör sedan i de resterande 5 msk starkt kaffe. Vispa vispgrädden och tillsätt de 3 msk florsocker, en i taget. Sätt in grädden i kylskåpet. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vispa äggvitan hård i en egen skål.

5 Steg

Blanda försiktigt ner den hårdvispade grädden i ostkräm-gelatinblandningen. Tillsätt sedan äggvitan försiktigt.

6 Steg

Fördela 2/3 av blandningen i en egen skål och tillsätt den smälta chokladen. Fördela chokladblandningen över kexbottnen i formarna. Se till att ytan är jämn. Häll sedan över den resterande 1/3 av blandningen. Se till att ytan är jämn. Täck med plastfolie och låt dem stå i kylskåpet i 2–3 timmar. Stöt ut kakorna ur formarna genom att försiktigt pressa uppåt från botten före servering. Garnera med kakaooch smält Marabou mjölkchoklad eller annan chokladdekoration.

Ingredienser för 6

Lägg till i inköpslista

Receptet lades till i din inköpslista.

Näringsinformation
Typvärden Per portion
Energivärde 1711,3 kj
kcal 408,7 kcal
Fett 30,2 g
Kolhydrater 28,2 g
Proteiner 5,7 g

Tips

  • Philadelphiaosten och smöret vara rumstempererade. Det gör att ingredienserna blandas lättare, vilket ger en jämnare cheesecake.
  • Vispgrädden bör vara kall innan den vispas. Det gör att krämen blir väldigt lätt och luftig samt att den håller sig sådan längre.
  • Du kan sätta cheesecaken i frysen i 30 minuter, om du vill kyla den lite snabbare. Alternativt kan du göra kakan dagen innan den ska serveras och låta den stå i kylskåpet över natten. Cheesecaken kan förvaras täckt med plastfolie i kylskåp i upp till 3 dagar. Den kan också frysas i upp till 3 månader, om den är noga täckt med plast. Cheesecaken sätts i kylskåpet dagen före serveringen, om den har förvarats i frysen. Den ska fortfarande vara täckt med plast för att inte bli torr och som skydd mot lukt från andra matvaror.